Pirincin faydaları nelerdir?

  • Konuyu başlatan KadınlarCulubu
  • Başlangıç tarihi
K

KadınlarCulubu

Misafir
Pirincin faydaları nelerdir?
Buğdaygil familyasının önemli bir üyesi olan pirinç, bol miktarda vitamin ve de nişasta içerir. Akşam yemeklerinin vazgeçilmezi olan pirinç pilavı oldukça besleyici ve doyurucu bir yapıya sahiptir. Pirinç, sofralarımızda birçok formda da karşımıza çıkmaktadır... Pilav, dolmalık içi, sütlaç, ıspanak gibi sebzeli yemeklerin içerisinde de sıkça kullanılmaktadır. Tatlı ya da tuzlu olarak tüketim için oldukça elverişli bir tahıl ürünüdür. Ülkemizde birçok bölgelerde yetiştirilmekte ve de piyasa da tüketici ile buluşturulmaktadır. Suda yetişen tek tahıl olan pirincin besin değerlerini sayacak olursak, A, C, B1, B2 vitaminleri, demir, fosfor, karbonhidrat, protein ve de kalsiyum içerir. Verdiği tokluk hissi ile de diyet yapanların vazgeçilmez besinleri arasında yer alır. Bunun yanı sıra pirinç birçok normda da market raflarında tüketiciye sunulmaktadır. Yetiştirildiği bölgelerde farklılıklar gösteren yapısı ile baldo pirinç, kepekli pirinç, kırık pirinç ve osmancık pirinci gibi değişik ebat ve lezzetlerde, birçok yemekte hanımlara alternatif tatlar sunar. Tahıllar içerisinde buğdaydan sonra gelen en önemli üründür pirinç. Karbonhidrat yönünden zenginliği, insan vücuduna doğal bir enerji ve güç verir. Pirincin sağlık yönünden faydalarını şu şekilde sıralayabiliriz.
- Bağırsağın düzenli işleyişini sağlar. Tokluk hissi verir.
- Yüksek tansiyonu dengeler. Tansiyon düşürücü bir etkiye sahiptir.
- Vücuda enerji depolar.
- İshal rahatsızlığında etkili bir çözümdür.
- Kandaki şekeri dengeler.
- Kansere yakalanma riskini azaltır.
- İçeriğinde sodyum ve yağ bulunmadığından, olası kalp rahatsızlıklarını tedavide yardımcı bir görev gördüğü gibi, böbrek hastalığı yaşayanlar içinde tüketimi tavsiye edilmektedir.
- Vücudu toksinlerden temizler ve zihni açar.
- Cilde güzellik ve tazelik verir.