MANDALİNALI FRANJİPAN TURTASI tarifi

'Yemek Tarifleri' forumunda KadınlarCulubu tarafından 9 Haziran 2018 tarihinde açılan konu

  1. MANDALİNALI FRANJİPAN TURTASI
    Farklı görünümü ve muhteşem tadı ile bu turtalara misafirleriniz bayılacaklar. Franjipan badem ya da badem esansından yapılıp lezzetlendirilmiş olan iç kremaların ve Fransız mutfağına özel dolgulara verilen isimdir ‘franjipan’ . Fransız mutfağının içinde adı sıkça anılır. Bu turtanın içinde bolca badem bulunduğu ,için bu adı mandalinalı franjipan turtası olarak bilinir.
    malzemelerimiz ile mandalinalı turtamızı yapmaya başlayabiliriz hazırlanışı : tart hamurunu yoğurup 23 cm lik kalıptan daha büyük olacak şekilde iki naylon arasında açın. Daha sonra hamuru merdaneye sarıp yağlanmış kâğıda yavaşça yerleştirin. Un ,badem, şeker ,mandalina suyu , margarini ,yumurtayı bir kaba alıp bu malzemelerin hepsini iyice çırpın. Tart kalıbınızdaki hamurun üstüne yavaşa boşaltıp , üst yüzeyini ıslatılmış kaşığın tersinin yardımıyla düzeltin. Badem ve mandalina parçacıklarından serpiştirin. Fırının ayarını 190 dereceye getirin. Fırında 35 dakika kadar pişirin. Fırından çıktıktan sonra tamamen soğuduğunda kalıbından çıkartıp servis tabağınızın üzerine çıkartın. Dilerseniz kalıp yerine 20 cm ebadında kare tepside de yapabilmeniz mümkün. Artık turtanınız hazır afiyet olsun . servislerinizi yapabilirsiniz
    Gerekli malzemelerimiz şöyle :
    1 ölçü tart hamuru , (2 çorba kaşığı yoğurt ve yarım kabartma tozu ile yoğrulmuş)
    Yarım su bardağından biraz daha fazla un
    75 gr iri çekilmiş tuzsuz badem
    3.5 su bardağı toz şeker
    2 çorba kaşığına denek gelecek şekilde mandalina suyu
    2 tane yumurta
    Yarım paket margarin
    10 adet küçük parçalara ayrılmış mandalina dilimi
     
  2. dolunay

    dolunay Üye Kayıt Kullanıcı

    Katılım:
    21 Mart 2018
    Mesaj:
    213
    Alınan Beğeniler:
    5
    Ödül Puanları:
    18
    MANDALİNALI FRANJİPAN TURTASI tarifi

    MANDALİNALI FRANJİPAN TURTASI
    Farklı görünümü ve muhteşem tadı ile bu turtalara misafirleriniz bayılacaklar. Franjipan badem ya da badem esansından yapılıp lezzetlendirilmiş olan iç kremaların ve Fransız mutfağına özel dolgulara verilen isimdir ‘franjipan’ . Fransız mutfağının içinde adı sıkça anılır. Bu turtanın içinde bolca badem bulunduğu ,için bu adı mandalinalı franjipan turtası olarak bilinir.
    malzemelerimiz ile mandalinalı turtamızı yapmaya başlayabiliriz hazırlanışı : tart hamurunu yoğurup 23 cm lik kalıptan daha büyük olacak şekilde iki naylon arasında açın. Daha sonra hamuru merdaneye sarıp yağlanmış kâğıda yavaşça yerleştirin. Un ,badem, şeker ,mandalina suyu , margarini ,yumurtayı bir kaba alıp bu malzemelerin hepsini iyice çırpın. Tart kalıbınızdaki hamurun üstüne yavaşa boşaltıp , üst yüzeyini ıslatılmış kaşığın tersinin yardımıyla düzeltin. Badem ve mandalina parçacıklarından serpiştirin. Fırının ayarını 190 dereceye getirin. Fırında 35 dakika kadar pişirin. Fırından çıktıktan sonra tamamen soğuduğunda kalıbından çıkartıp servis tabağınızın üzerine çıkartın. Dilerseniz kalıp yerine 20 cm ebadında kare tepside de yapabilmeniz mümkün. Artık turtanınız hazır afiyet olsun . servislerinizi yapabilirsiniz
    Gerekli malzemelerimiz şöyle :
    1 ölçü tart hamuru , (2 çorba kaşığı yoğurt ve yarım kabartma tozu ile yoğrulmuş)
    Yarım su bardağından biraz daha fazla un
    75 gr iri çekilmiş tuzsuz badem
    3.5 su bardağı toz şeker
    2 çorba kaşığına denek gelecek şekilde mandalina suyu
    2 tane yumurta
    Yarım paket margarin
    10 adet küçük parçalara ayrılmış mandalina dilimi